TOC Boeken

Bestel de boeken via de website www.toc-fabriek.nl


De Dienstenfabriek

Ik ben heel trots op het eindresultaat van de samenwerking in 2015 met Gijs Andrea, Hans Steenpoorte en Michel Stijlen: het boek De Dienstenfabriek, waarin we een praktische methode bieden om meer en sneller diensten te leveren zonder extra werkdruk en tegen lagere kosten.

“De schrijvers passen de beschreven methode elke dag toe in zeer uiteenlopende dienstverlenende omgevingen. Ze zijn gepassioneerd over de mogelijkheden die dit biedt aan Nederland Dienstenland en zijn vastberaden deze kennis en ervaring met zoveel mogelijk dienstverleners te delen. Dit boek is daar een eerste uiting van. Zij wensen u veel lees- en verbeterplezier.
De auteurs trekken een verrassende parallel tussen het produceren van goederen en het verlenen van diensten. De lezer wordt op praktische wijze meegenomen in het toepassen van onder andere de Theory of Constraints (TOC) en het Toyota Production System. TOC is ontwikkeld door Eli Goldratt voor productie omgevingen. In De Dienstenfabriek valt op dat het ‘productieproces’ van ziekenhuizen, overheidsinstanties en zakelijke dienstverleners niet alleen onderling weinig verschillen toont, maar ook dat het verrassende overeenkomsten heeft met processen in organisaties die computers, vliegtuigen of levensmiddelen produceren. Op basis van die overeenkomsten gebruiken de schrijvers hun theoretische inzichten en hun praktische ervaring om stapsgewijs een significante verbetering van de prestatie van elke dienstverlener te schetsen.”

En in 2016 is daar een volgend boek aan toegevoegd: De Projectenfabriek:  meer projecten succesvol afronden met minder stress en lagere kosten.

De Projectenfabriek

Nieuwsgierig? Bestel de boeken via de website  www.toc-fabriek.nl